2016. már 30.

Feledhetetlen élmények debreceni Aranybika szállóban

írta: Online Cégér
Feledhetetlen élmények debreceni Aranybika szállóban

aranybika_szallo.jpgAz ország szinte minden zugában, kisebb, nagyobb városaiban és településein is híres épületek, nevezetes emlékhelyek lelhetők fel, ahová szívesen elutazunk egy hétvégi kirándulás során.

Örömmel látogatjuk meg a történelmi, nagy múlttal rendelkező intézményeket, szállókat is, ahol a sok érdekesség hallatán újabb és hasznos információk birtokába jutunk. Bár az internet segítségével már nagyon egyszerűen bepillanthatunk egy-egy nevezetes műemlék, alkotás világába, hisz egyszerűen, rövid időn belül elénk tárulhat az egész világ.

Valódi élményt azonban csak az tud nyújtani, ha személyesen, családi vagy baráti társaság keretében ellátogatunk az adott helyre. Igazi kikapcsolódást jelenthet ez mindazok számára, akik szeretnek minél többet megtudni Magyarország nevezetességeiről, amit már a történelem is emleget. Jó érzés olyan épületekben megfordulni, ahol előttünk már járt jó pár olyan ismert személy, akit irodalom vagy történelem órákon hallottunk. Az egyik ilyen nevezetes helynek számít, a nemcsak ország, hanem már világszerte ismert Debreceni Aranybika szálló. Múltjával, történetével megismerkedve csak gazdagabbnak érzi magát az illető személy.

A Debreceni Aranybika szálloda Magyarország egyik legelegánsabb szállodája közé tartozik.

aranybika-debrecen.jpgA szálló létrejöttének története egészen a XVI. századig nyúlik vissza. Az 1530-as években a Bika család tulajdonában volt a telek és egy rajta álló kőház, amit 1690-ben megvásárolt tulajdonosától a város. Az épületet átalakították fogadónak, amely nagy népszerűségnek örvendett abban az időben. Egy idő után tehát szükségessé vált a fogadó kibővítése, amely egy emelettel és egy bálteremmel bővült az 1790-es években. Ezt követően került fel az épület homlokzatára a bikát ábrázoló vasból kivert cégér.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején is igen népszerű volt a szálló, hiszen itt szállt meg a híres Bem tábornok is. Az 1870-es években az épületet még tovább bővítették, amelynek tervezésében kimagasló szerepe volt Steindl Imre építésznek, aki már kávéházat és vendéglőt is megálmodott az új tervnek megfelelően. Az 1900-as években ismét bővítésre került sor Hajós Alfréd és Villányi Lajos közreműködésével, akiknek mesteri tervük tette lehetővé, hogy 192 szoba, egy új kávéház, étterem, díszterem és fürdő várja az értelmiségi és jó módú vendégeket.

Az Aranybika szálló mára négycsillagos szállodává nőtte ki magát, amely a legelőkelőbb helynek számít országszerte.

A luxus lakosztály,az apartmanok mellett érdemes megemlíteni azokat a nagy neveket is, akik az idők folyamán vendégként szálltak meg itt. Talán sok mai látogatót nemcsak a kényelem és az elegancia csalogatja ide, hanem annak a tudata, hogy híres és nevezetes emberek is itt hajtották álomra fejüket, akik nagy tetteket vittek véghez a haza és a magyar nemzet fellendülésének az érdekében.

Itt érdemes megemlíteni Széchenyi Istvánt, Deák Ferencet, Wesselényi Miklóst, Vörösmarty Mihályt, Móricz Zsigmondot , és tovább sorolhatnánk a nagyokat. Bartók Béla nevét semmiképp sem szabad kihagyni a sorból, hisz ő többszöri alkalommal is adott itt koncertet. Ennek tiszteletére és emlékére egy ötszáz fős dísztermet alakítottak ki az épületben, amely nagyobb rendezvényeknek és koncerteknek ad helyet. Ezt a termet természetesen Bartók-teremnek nevezték el.

Amennyiben bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy ellátogasson e csodálatos szállóba, az semmiképp se hagyja ki. Fantasztikus és káprázatos látnivalók tárulnak az ide látogatók elé, valamint a kényelem és az elegancia is az első helyen szerepel.

Töltsön el egy hétvégét az Aranybika szállóban, ha felejthetetlen, nem mindennapi élményekben szeretne részesülni.

Szólj hozzá

Debrecen Hotel Aranybika Debrecen Szállás Debrecen