2016. feb 07.

Kimegyek a nagyerdőre...

írta: Online Cégér
Kimegyek a nagyerdőre...

Igen, ezt így mondják Debrecenben.

villamos.jpgA Nagyerdő nemcsak a debreceniek kedvenc kirándulóhelye, de a környékbeli településeken élők szívesen látogatják.

A városba érkező turisták figyelmét inkább a Nagyerdő köré épült látványosságok, programok ragadják meg, de amikor megérkeznek, rendre felfedezik a sétányokat, a különleges növényeket, a természet szépségeit.

A Nagyerdőt nem véletlenül nevezik Debrecen tüdejének.

A jó levegő, a belváros közelsége miatt könnyen elérhető a debreceniek számára. A botanikus kert, a Békás tó, a Debreceni egyetem épülete, a különleges növények már számtalan fotóművészt megihlettek. Sajnos a Nagyerdő, ez a védett természeti terület gondokkal is küszködik, melynek egy részét sajnos mi magunk okozzuk.

A Nagyerdő egyik problémája az idős, őshonos fák, növények pusztulása, és a tájidegen fajok nagymértékű szaporodása. Ezeken a város a megfelelő szakemberek, erdészetek segítségével igyekszik segíteni.

A másik nagy gond (el sem hinné az ember), az illegális szemétlerakás.

Itt van az a pont, amikor mindnyájan tehetünk valamit. Azon túl, hogy nem szemetelünk, tevékenyen részt veszünk az egyes szemétszedési akciókban, illetve népszerűsítsük azokat ismerőseink körében. A tapasztalatainkat, az ötleteinket bátran megoszthatjuk a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesülettel. Az alapítvány tudja leghatékonyabban koordinálni a Debreceni Nagyerdő park megtisztítását a lerakott hulladékoktól.

Tegyünk azért, hogy az unokáink is gyönyörködhessenek a Nagyerdő park szépségeiben.bekas-to.jpg

botanikus-kert.jpg

egyetem.jpg

Szólj hozzá

Debrecen Nagyerdő Debreceni Nagyerdőért Egyesület