2016. júl 20.

Debrecen, a rejtélyek városa!

írta: Online Cégér
Debrecen, a rejtélyek városa!

Mindig is szerettem a különleges programokat és igyekeztünk a szűk baráti társasággal hamar rátalálni ezekre.

Természetesen kicsiny országunk gyönyörű fővárosában van erre a legnagyobb lehetőségünk. Így akadtunk rá a Rejtélyek Házára. Bár mi Budapesten találkoztunk a cég szolgáltatásaival, eredetileg Esztergomból indult-e kiváló kis kezdeményezés.

Gyakorlatilag az összes programjukat kipróbáltuk az elmúlt hónapokba és egy jó hír kedves cívisvárosiak: A Rejtélyek Háza végre Debrecent is rejtélyessé változtatta.

A Rejtélyek Háza legfrappánsabb programja szerintem a Rejtélyes Vacsora.

Miről is szól ez? Nos, mi először a „szerepjáték” estet próbáltuk ki, méghozzá a nyílt vacsorát. A szervezők nagyon okosan ráláttak arra, hogy bizony nem egyszerű összehozni egy legalább 10 fős bandát, főleg úgy, ha még egyiküknek sincs tapasztalata az ilyesmiben. Ezért minden hónapban megrendezésre kerülnek nyílt vacsorák, amikre bárki jelentkezhet. Mi négyen érkeztünk, de rajtunk kívül még volt 12 ismeretlen.

A játékmester fogadott bennünket és mikor mindenki megjött tartott egy rövid eligazítást. Rajtunk kívül mindenki 20-as éveknek megfelelően volt beöltözve, kicsit ki is lógtunk így a csapatból. Bár a beöltözés nem kötelező, de valóban jó hangulatot adott a programnak. Az előétel után kezdődött is a játék. Mindenki kapott egy mappát, amiben a saját karakterleírása és titkos feladatai voltak. Kaptunk egy kis időt, hogy beleéljük magunkat a szerepbe és a helyi Don már meg is nyitotta a vacsorát (ő is egy karakter). Innentől az egész este csak úgy elrepült.

Tényleg úgy éreztük magunkat, mint ha a 20-as évek Amerikájában lennénk. A karakterek között annyi titkos háttérszál volt, hogy sokszor azt se tudtuk ki kinek a kije, nem is beszélve a gyilkosságról az est felénél, de erről többet nem árulok most el. J A bő két órás program még így teljesen idegen résztvevőkkel is fantasztikus volt, hiszen már a program elejétől teljesen mindegy ki kicsoda a valóságban, hiszen egy megírt karakter bőrébe kell belebújnunk.

A későbbiekben kipróbáltuk a logikai vacsorákat is, melyeket szintén csak ajánlani tudok! Ár érték arányban mi teljesen meg voltunk elégedve, mert maga a játék és a 3 fogásos vacsora került annyiba, mint normál esetben egy 3 fogásos étkezés. Az egyik logikai vacsorát már itt Debrecenben próbáltuk ki, mely a Flat Bisztróban került megrendezésre. Nagyon kis csinos étterem, kiváló ételekkel.


The Flat Bisztró

Ha már csapatépítés, akkor mi más jöhetne szóba, mint egy jó kis szabaduló szoba.

Ezeket mindig is imádtuk, csak alig találtunk olyan helyet, ahová nagyobb csapattal is mehetnénk. Ezt a problémát áthidalta a Rejtélyek Háza a Hotel Krimi programjával, mely már Debrecenben is elérhető méghozzá nem is akárhol.

A programnak helyszínt a Hotel Lycium**** ad. A klasszikus szabaduló szobákkal ellentétben itt nem zárták ránk az ajtót, hanem egy megérkezve a terembe egy bőröndöt találtunk. A szervező rövid tájékoztatás után magunkra hagyott és nekünk kellett mindent megoldani. Az alap sztori, hogy a hotelben gyilkosság történt és mi vagyunk a nyomozók, akiknek meg kell oldani a rejtélyt.

Ehhez logikai feladatokat kell megoldanunk, és mint egy való esetnél, valóban apró részletekből kellett a teljes sztorit összeraknunk. A program 2 órásnak van ígérve, amit mi még kicsit túl is léptünk. Ár-érték arányban szintén nagyon korrektül van belőve a program. Ajánlom minden baráti társaságnak, vagy csapatépítő programnak cégek számára.

Végül múlthéten kipróbáltuk párommal a Rejtélyek Városa programot is.

Ez egy kis városnézős, logikai program a belvárosban. Először aggódtunk, hogy tetszik-e majd nekünk a játék tekintve, hogy évek óta itt lakunk, ám végül beláttuk, hogy a körülbelül 2 órás program inkább szórakozást kínál, miközben átvezet bennünket a belvároson, semmint kimondott városnézést. Felépítés hasonló a többihez, van egy adott megírt sztori, melyet lépésről lépésre nekünk kell megoldani.

Összességében nem volt nehéz, csak sok mindent fel kellett jegyezni, és odafigyelni a környezetünkre, melyek az információforrást jelentették a játékhoz. Ár-érték arányban teljesen korrekt, főleg ha diák vagy. Ajánlom pároknak, kisebb baráti társaságoknak és családoknak is gyerkőccel.

A programokról bővebb információ itt találtok: debrecen.rejtelyekhaza.hu

 

Szólj hozzá

rejtélyek városa Debreceni programok Hotel Krimi Rejtélyes Vacsora